söndag 14 september 2008

Heja, heja, heja FRA!



Ett artigt meddelande har väl aldrig klassats som en terroristhandling,väl?!

2 kommentarer:

Mats Sonesson sa...

Haha, äntligen ett inlägg jag kan backa upp till 100% storebror! Reaktionerna mot FRA-lagen ,från alla politiska läger, är nog det sundaste jag sett från den svenska demokratin på år och dar.

En mer intressant fråga är hur det kunde bli så här, vad gick snett? Jag förklarar (förstås?) FRA-lagens genomförande med att det inte finns någon "anti-stat ideologi" i det här landet. Vi svenskar är i grunden nöjda med att staten/kommunen/landstinget bestämmer vilka slags dagis våra barn ska gå på, vilka bilar vi ska köra och att hälften av landets BNP flyter in och ut ur statskassan. Vi trivs med förmynderiet, ja ofta förespråkar vi det själva som en lösning på ditt och datt. Så att förmyndarna också skall övervaka oss ses bland många bara som en naturlig förlägning av nämnda förmynderi.

Detta kombinerat med att vi har ett politiskt system utan tillräckliga "checks and balance", maktdelningsprinciper. Vi hade behövt ett extra parlament, personval till båda våra parlament och en självständig högsta domstol. Då hade inte det här gått igenom.

Men nu har vi ingetdera, då går det så här. Eller vad tycker du?

Mikey sa...

Ett extra parlament håller jag definitivt med dig om. Intressant, det här ligger nära George Monbiots idéer kring ett världsparlament, där vi har någon som vaktar väktarna. Precis som du säger så tror jag direkt personval är en bra idé till ett sådant parlament. Jag vill dessutom lägga till att dessa kandidater gärna får vara partipolitiskt obundna, det kanske t.o.m. ska vara ett krav för att kandidera till ett sådant parlament eftersom de annars kommer vilja skydda sina partikamrater i nuvarande riksdagen. Anti-stattesen, där du kryddar med ord som förmynderi, ditt och datt, övervaka, håller jag inte med om (som du säkert vet :) )